27. mai 2009

Studenter stemmer rødt


Hvis det hadde vært opp til norske studenter, hadde Stortinget vært knallrødt. Sosial- og velferdspolitikk er den desidert viktigste saken for norske studenter, og da er det kanskje ikke heller ikke så rart at de heller til venstre.

I løpet av denne regjeringsperioden har vi økt stipend og lån med 7.600 kroner. Riktignok er dette kun en prisjustering, men i forhold til den borgerlige regjeringen er dette et fremskritt. Den borgerlige regjeringen indeksregulerte ikke studiestøtten, noe som faktisk førte til at studentene ble fattigere mens de borgerlige satt ved makten. Men fremdeles er inntekten til studentene under det vi regner som fattigdomsgrensen, derfor går Arbeiderpartiet på valg på 11 måneders studiefinansiering. Det betyr økt studiestøtte, og sikrer også at studenter skal ha rett på ferie.

Mens den borgerlige regjeringen kuttet i bevilgningene til nye studentboliger, har vi bygd rekordmange studentboliger i denne perioden. Bare i 2009 har regjeringen bevilget penger til å bygge 1300 nye studentboliger. Vi har også økt kostnadsrammen, slik at det skal være mulig å bygge flere studentboliger.

Vår politikk har alltid handlet om å gi flere mulighet til høyere utdanning. Derfor sier vi et krystallklart nei til egenbetaling på høyere utdanning. Og hvis du mener det ikke er lommeboka di som skal få bestemme om du får mulighet til å studere, så må du stemme på venstresida ved høstens valg!

4 kommentarer:

  1. Anonym3:26 a.m.

    Din tekst er bare overfladisk pjatt om
    å styre andres penger til dit det er mest gunstig - at staten gjør slik viser seg å feile gang på gang, og selv om det skulle en av få ganger bli mer gevinst ut av det, ja da er det alltid mange ofre tilbake som lider grunnet høyere skatter, høye reguleringer, bortkasta tid og frustrasjoner. Disse gir jo selvsagt sosialistene faen i.

    Hva en virkelig trenger er en full-stils privatisering, og da mener jeg ikke jall som høyre og FrP kommer med, neida, men heller enn sånn at alle offentlig ansatte i skolen får sparken, så får lederne danne sine egne skoler. Dette må gjøres helt ned til barneskolen. Da blir pengene igjen hos de som skaper verdiene slik at de kan gjøre hva som skulle være best for sine barn.

    Dette ville ha vært sannelig deilig å få opplevd.

    SvarSlett
  2. Må smile litt av innlegget ditt:)
    Hvem har du egentlig tenkt til å stemme på ved valget?

    SvarSlett
  3. Vel bevilgningen til forskning og høyere utdanning ble faktisk kuttet av denne regjeringen - med Djupedals berømte hvilekjær. Dessuten har Høyre i sine alternative budsjetter foreslått større bevilgninger. Prisjusteringen, og bygging av studentboliger er jo noe som en samlet opposisjon støtter. At du er fornøyd med egen regjering når det gjelder utdanning er jo smått utrolig!

    SvarSlett
  4. Ingen bombe at mange studenter stemmer rødt. Bare vent til de får seg jobb og skal begynne å betale for seg. Da snur nok mange skal du se.

    SvarSlett