22. mai 2009

Billigere buss og tog!

Natur og Ungdom har hatt en kampanje om billigere kollektivtrafikk for ungdom og over 18.000 er medlem i støttegruppa på Facebook. Det er en viktig kampanje av flere grunner. Både fordi ungdom ikke har noe annet alternativ enn å bruke buss og tog og også fordi det er miljøvennlig.

I Oppland har vi derfor satset på nettopp dette. Med Innlandskortet kan ungdom kjøre ubegrenset i hele Innlandet for bare 200 kroner i måneden. Det er med andre ord landets billigste ungdomskort. Neste steg må være å gjøre noe for studentene, og jeg må ærlig talt si at det er skuffende at regjeringa ikke har gjort noe med kollektivrabatten for studenter. Bondevik II-regjeringen halverte studentrabatten fra 50 % til 25 % og i tillegg kuttet de drastisk i reisestipendet for studentene. Regjeringen lovde i Soria Moria-erklæringen å reversere kuttene, men har ikke gjort noe med det. Det eneste man kan trøste seg med er at vi ikke har gjort det samme som den forrige regjeringen, nemlig å gi studentene dårligere økonomi for å finansiere skattelettelser!

Jeg lover at dette er en sak jeg skal jobbe for, uavhengig om jeg kommer inn på Stortinget eller ikke til høsten. Målet må i første omgang være 50% rabatt for studenter og elever!

1 kommentar:

  1. Den forrige regjeringen gjør galt i å skusle på økonomiene til visse grupper for å redde andre, slik som staten kontinuerlig skusler økonomien til alle foruten de offentlige ansatte som mer eller mindre har en fullstendig mening- og verdiløs hverdag.

    Er det no' sted de skal kutte
    så er det definitivt ved bruk av penger til sine borgere, og først DA kan de kutte ned skatter og avgifter.

    Den gjengse student ville ha fått det langt bedre i et system hvor alt var fritt og det fløt etter markedets krefter med kanten til null reguleringer.

    Da slipper vi denne motbydelige,
    alle (skal, ellers!!) betaler penger i en fellespot med null kontroll, og det skal flustes over offentlige ansatte som lobbyvirksomerer efter 'viktighet' og 'statistikk'.

    SvarSlett