4. mai 2009

Du Erna, du Erna...

Høyre har åpenbare problemer om dagen og sliter på meningsmålingene. Og det er kanskje ikke så rart, alle undersøkelser viser at folk flest velger velferd og ikke skattelettelser. For meg er valget åpenbart, jeg vil heller at bestemor får omsorg og hjelp når hun trenger det, enn at jeg skal få noen hundrelapper mer i måneden. Jeg vil heller ha en offentlig og gratis skole, enn at de som har mest skal få enda mer.

Men for noen mennesker er ikke valget like åpenbart. Milliardærene Ola Mæle og Stein Erik Hagen er redd for at Høyre skal bli et mini-parti. Og den frykten er nok berettiget, for Høyre er det partiet som best ivaretar interessene til milliardærene i Norge. Bare så synd for Høyre at Norges befolkning ikke består av bare aksjespekulanter, bedriftseiere og rike arvinger...

Erna Solberg kan ikke ha det så lett om dagen, og ordtaket sier jo at i nøden lærer naken kvinne og spinne. Men Erna har ikke lært å spinne enda, for fra den kanten kommer det gode gamle forslaget om mer skattelettelser. Ikke akkurat nyskapende...

Høyre skriver ut den samme medisinen i både krisetider og oppgangstider: mer skattelettelser. Problemet er at skattelettelser ikke vil skape flere arbeidsplasser. Det er et lite målretta tiltak dersom bedrifter som går godt og bedrifter som går dårlig får samme lettelsene. Og det er også høyst tvilsomt at det å redusere arveavgift og formueskatt for familibedrifter vil skape nye arbeidsplasser. Og når Høyre vil øke minstefradraget, så er det folk uten store boliglån som vil tjene på det.

Høyre er på den ideologiske krigsstien og slagordet er det samme som alltid: skattelettelser og atter skattelettelser. Kanskje på tide å tenke litt nytt?

4 kommentarer:

  1. Anonym6:55 a.m.

    Word! Erna begynner å bli pinlig vrangforestilt.

    SvarSlett
  2. Jess, ser fram til åpningstalen hennes på landsmøte i dag!

    SvarSlett
  3. Anonym3:33 a.m.

    Høyre er ikke et parti det engang var; de har blitt sosialdemokratisk/lett fascistisk (altså ikke BLÅTT)..

    Det vi trenger er naturtilstanden.
    Grenseverdien til anarki hvor mennesker må oppdage sitt eget sanne ego, og pleie sjela si med omhu, likeså man pleier sine egne, foreldre, sine besteforeldre, svigers, ja, familien.

    Å stemme venstrevridd betyr mer kynisme iform at staten detaljregulerer mennesket til den grad av vi bli følelsemessig avstumpa til våre aller, aller nærmeste.

    Hvis du virkelig var glad i bestemora di hadde du tatt henne inntill ditt hus, og latt henne bo der den siste perioden, hvis ikke du, dine foreldre...

    Men folk ifra sosialdemokratisk oppdragelse
    eier hverken respekt eller følelse for virkelighet.

    Dette er på kanten til motbydelig.

    SvarSlett
  4. Anonym2:04 a.m.

    Uff. Du trenger virkelig å se litt på fakta. Høyre har ALDRI vært mot velferdsstaten. Det var faktisk de som kom med den første offentlig stønaden. Faktumet er at skattelettelser for bedrifter, er den beste måten å unngå at mennesker mister jobben. Idag sliter 50 000 bedrifter og må la arbeidere gå hver dag. Dette på grunn av at de ikke har råd til å betale arbeidsgiveravgiften. For å gjøre det lønnsomt å produsere og ansette og bevare ansatte i denne perioden, ikke bare i det offentlig men også i det private (Som faktisk sysselsetter 1 million nordmenn) trengs det å gjøre det billigere i form av skatt.

    Selvfølgelig vil redusert arveavgift og formueskatt hjelpe en familie. Hvis det er en bedrift som sliter og går i null, lite overskudd, så kan ikke denne familiebedriften ha råd til å betale formueskatt.

    SvarSlett