25. mai 2009

FrPs likestillingsbløff

Siv Jensen fridde til kvinnene under sin åpningstale på landsmøte, og jeg tror hun overrasket oss alle. Og det er litt av problemet med Jensen og Frp, du vet liksom aldri helt hvor du har de.

FrP har lenge snakket om at vi har likestilling i Norge (selvfølgelig ikke blant innvandrermiljøene) og at den store likestillingskampen ligger utenfor Norges grenser. De har kritisert venstresiden for vår feministiske politikk og at vi er for opptatt av det som skjer her hjemme. Men nok en gang snur de kappa etter vinden og snakker stolt om partiets likelønnsforslag.

Et problem er at FrP ikke helt skjønner at det ikke er politikerne som fastsetter lønnsnivået i Norge alene, men at det er et resultat av forhandlinger mellom arbeidsgivere og arbeidstakerorganisasjonene. Samtidig vet vi at de største utfordringene er i offentlig sektor, hvor kvinner utgjør det store flertallet. FrP vil ha mer konkurranse, privatisering og markedsorientering inn i offentlig sektor. Og når dette skjer, er det ofte lønns- og arbeidsvilkår det går utover.

Og når FrP samtidig vil fjerne det kollektive avtaleverket, så kan damer i offentlig sektor se langt etter likelønn. Min påstand er at de faktisk vil få det verre enn i dag. Fagforeningenes styrke er jo nettopp at arbeidstakere står sterkere sammen enn hver for seg. Dessuten ville partiet også rasere arbeidsmiljøloven og åpne for flere midlertidige ansettelser. Kvinner som har jobbet med midlertidige kontrakter hele livet har ikke de samme pensjonsrettighetene som andre, og ender ofte opp som minstepensjonister.

Og for å ikke glemme at FrP er for å fjerne hele virkemiddelapparatet for likestilling. De vil fjerne kvoteringsregler, avvikle diskrimineringsombudet og oppheve Likestillingsloven. Nei, da kan de ikke snakke om likestilling med særlig troverdighet!

6 kommentarer:

  1. FrPs plutselige oppmerksomhet for feminisme er ingenting annet enn et forsøk på å gjøre anti-islamsk politikk mindre uspiselig. Heldigvis ser det ut som at flesteparten i Norge har vett nok til å se igjennom det.

    SvarSlett
  2. Det som er litt synd er at en del alenemødre stemmer på FRP. Virker ikke som de vet at Frp er i mot kjønnskvotering og likestilling. Men FrP kommer nok ikke langt med sitt sjulte hykleri :)

    SvarSlett
  3. Anonym4:05 a.m.

    Jau, alenemødre er nok stolte av å bli kvotert inn i en jobb der de kan betraktes som ubrukelig søppel; ødelegger for kollegaer, for sjefen, priser går opp som igjen går utover den gjengse person i gata.

    Man trenger ikke særlig mye i topplokket for å forstå dette, så da må det nesten være vilja det mangler på.

    btw;
    eneste som burde være gjeldende når det gjelder forhold mellom menneskelig er frivilige, og da trenger vi ikke kvotering, arbeidsmiljølover og annet irrelevant piss.

    Det vi trenger er mennesker som -TENKER SJÆL- og har nok selvtillit til å danne en kontrakt med hvem som helst på hvilken som helst av premisser.

    Men du er så overregulert at du ikke forstår de aller enkleste ting her i naturen?

    SvarSlett
  4. Anonym4:07 a.m.

    btw,
    kvinnfolk i arbeid, der ute i en konkurranseutsatt verden, er som oftest helt tragisk, kanten til det motbydelige.

    Menn jobber hardere, de har mer risikofyllt arbeid, takler langt høyere overtid.

    At kvinnfolk skal få lik lønn for arbeidet, målt i timer, vil å degradere lønna, relativt, til mannen.

    Tenkt no' særlig over det?

    SvarSlett
  5. Kjære irrelevant!
    Må innrømme at jeg synes det er artig at du kaller deg seg nettopp det du gjør!

    Innleggene beviser bare hvilket kvinnesyn du har, og det er ikke særlig positivt. Å kalle alenemødre i jobb for ubrukelig søppel er faktisk langt over streken for en seriøs debatt. Og hvilke bevis har du for at menn jobbere hardere, har mer risikofylt arbeid og takler mer overtid enn kvinner?!

    Hvis du tror kvotering er et virkemiddel for å få inn ukvalifiserte mennesker, så tar du skammelig feil.

    Og hvis du tror at folk vil få bedre lønns- og arbeidsvilkår uten en fagforening i ryggen, så er det bare å ta en titt i historiebøkene. Så lenge det finnes arbeidsledighet, vil bedriftseiere ansette de som krever minst i lønn. Sik fungerer markedets rå makt. Det er jo nettopp derfor fagbevegelsen ble til, for at folk skulle stå sterkere sammen!


    Veldig enig med deg, Tore! De har en dårlig skjult agenda, som alltid!
    Priya, vi får håpe de ikke kommer så langt:)

    SvarSlett
  6. Kjære kamerat!

    Du må tåle at du man blir sett som ubrukelig, fordi det er akkurat hva man konkluderer med når vedkommede ikke har evne/mulighet/vilje til å utføre arbeidet som han har lovt å gjøre.

    Søppel bruker jeg selvsagt om disse som -tror- de har noenslags objektiv rett på arbeidsgiver i noen form, at man skal tilrettelegges for og man skal 'kvoteres' inn. Jeg kan ikke se noen annen funksjon enn å få inn dårlige/uønska gruppe med mennesker inn i et system når det kommer til kvotering.

    Kvotering er dessuten ikke noe annet enn en sterk innhuling av eieretten over seg selv og sin produksjon; sitt firma.

    Jeg er for at enhver person skal få tilbake denne retten, over sitt liv og sin produksjon, ved å fjerne fullstendig unødvendige lover om arbeidsmiljø og kvottering.

    Det kan godt være at arbeiderne har fått 'mer å rutte med' med fagforening i ryggen, men det er også en hel haug som blir trykket ned fordi loven trumfer deres ønske om å jobbe absurd mye til en lav pris for deres arbeid; det finnes slike også. En må respektere individets ønske om å søke en kontrakt som er kun dandert av proletar og kapitalist, selv om denne er stikk istrid med arb.miljøloven.

    Hvis du også leser litt grundigere gjennom historien din, så kan du tenke deg at de største krisene, og nødene, er aldri noen sitte satt igang 'det private foretak', men snarere politikere som regulerer adferd og store områder.

    I mitt system ville all skog og ubrukt areal
    være fri til hvem som helst å utnytte.

    Priser på boligmarkedet vil synke dramatisk., folk flest vil komme seg tilbake til de lokale markedene, og en kan kutte utgiftene ved å bo fullstendig dramatisk.

    Særlig hvis du slenger på at ca 0% skatt er maks. En trenger ikke stat. men stat trenger det private. Der harru' dillemma, vesla.

    SvarSlett