15. mars 2009

Partiet som ropte ulv

Da jeg var liten fikk jeg høre historien om gutten som ropte ulv uten at det var sant. Når ulven til slutt kom, var det ingen som trodde på han. Jeg må innrømme at FrP minner meg mye om denne gutten, uansett hva regjeringen gjør så er det katastrofalt, naivt eller tiltaksløst. Jeg lurer på om velgeren kommer til å avsløre de til slutt...

Siste nummer ut i rekken av kriseutspill fra FrP var fredag. Regjeringen legger frem tidenes samferdselsløft, og FrP svarer med at dette er den store samferdselsbløffen. De har selvfølgelig mer penger i sin alternative transportplan. Ikke at det er så veldig overraskende, hadde det vært opp til FrP hadde vi over flere år brukt enorme summer av oljefondet. Da hadde vi vært ille ute og kjørt når finanskrisen kom. Styrken ved en ansvarlig økonomisk politikk er nemlig at vi sparer i gode tider og bruker i dårlige tider.

En ting er at FrP har en uansvarlig økonomisk politikk, en annen ting er at de kritiserer regjeringen for ting denne regjeringen faktisk gjør mye bedre enn den forrige regjeringen. Og la oss bare minne oss selv om at FrP faktisk var med på 3 av 4 statsbudsjett under den forrige regjeringen. Og da FrP satt med en hånd på rattet, greide de ikke engang å oppfylle sin egen nasjonale transportplan!

Denne regjeringen har gitt mer enn planlagt i den nasjonale transportplanen, og nå legger den frem en transportplan som bevilger 45 % mer til samferdsel. Jeg er storfornøyd med at nye E16 gjennom Valdres har fått 2,5 milliarder kroner. Av disse pengene blir det bedre og mer trafikksikker vei og en bedre vei gjennom øst og vest i landet er også et distrikspolitisk virkemiddel.

Men FrP jubler ikke, de roper at regjeringen bløffer. Det minner meg bare om gutten som ropte ulv, ulv. For dette er ingen bløff, det blir mer penger til jernbane, rassikring og midtdelere! FrP bør for sin egen del slutte å krisemaksimere, for når det virkelig er noe å kritisere vil ikke folk lenger tro de...

2 kommentarer:

  1. Anonym9:08 a.m.

    Skjønner jo at det er morsomt å kritisere andre, men hadde det ikke vært for finanskrisen ville ikke regjeringen hatt rom for de påplussingene i veibudsjettet som kommer nå.

    Veipolitikk burde egentlig være et pinlig tema for alle som har hatt regjering siden 70-tallet. Forskning har nemlig slått fast at veimidler har gått etter velgerne, ikke behovet!

    Morsomt at du sier FrP var med på 3 av 4 forslag til den forrige regjeringen. Pleier ikke Høyre og AP å ha en enda høyere rate?

    SvarSlett
  2. Vi satset på vei også før finanskrisen kom. Vi er den første regjeringen som overoppfyller NTP og vi måtte fylle opp etter manglende oppfølging fra den forrige regjeringa.

    Poenget med blogginnlegget var egentlig å poengtere at FrP sin retorikk er krisemaksimerende. De har få variasjoner og alt er som regel svart eller hvitt.

    SvarSlett