21. mars 2009

Ja takk til prøveforsøk!

Jeg er for å prøve nye ting, både i livet og i politikken. At ting alltid har vært på en eller annen måte, er ikke alltid et argument for at det skal fortsette sånn. Denne uka lanserte Bård Vegard Solhjell nyheten om prøveprosjekt med mappeevaluering, og jeg ønsker prosjektet hjertelig velkommen.

Evalueringsformen vi har i dag har klare svakheter. En dags innsats teller like mye som standpunktkarakteren du har jobbet for et helt år. Dessuten er det mange som ikke greier å prestere maks under eksamen, nervene tar overhånd og hjerneteppet legger seg. Det er rett og slett en vurderingsform som passer bedre for noen enn for andre, og det er ikke noe annet enn urettferdig.

Det er usikkerhet knyttet til mappeevaluering, det skal jeg ikke benekte. Men det er jo nettopp derfor vi trenger et prøveprosjekt, slik at vi får kartlagt styrker og svakheter. Derfor synes jeg det er trist at FpU kategorisk avviser alle forsøk på å gjøre evalueringen i skolen bedre for elevene...

1 kommentar:

  1. Helt enig med deg. Dette er noe som blant annet brukes aktivt i lærerutdanningen, med stort hell, og skjønner da ikke hvorfor det ikke er mulig for dette i skolen. På tide at denne prøveordningen kommer på plass!

    SvarSlett