31. desember 2008

Hverdagsliv for turkameratene

I går kveld ble vi kjent med utelivet i Vest-Jerusalem. Først en bedre (og dyr) middag på Gong, som uten tvil hadde det morsomste servitøren vi noen gang har møtt. Så videre til stedet Lonely Planet karakteriserer som veldig alternativt: Uganda. Var ikke mer alternativt enn Mono på dagtid, så vi tuslet fnisende videre med turistboka i hånda. Neste, og kveldens siste stopp, var Blue Hole. Om Justisen hadde hatt en kjeller, hadde dette vært stedet. Men de som jobbet der var palestinere, og det endte med at Tonje fikk styre musikken og vi fikk gratis drikke hele kvelden. Klokka fem tok vi taxi til hotellet, mens Bjørn Eidsvåg fremdeles jallet i lokalet.

For de av dere som lurer på hvordan vi bor, så kan vi avsløre at det er billig og enkelt. Hostellet ville fått Anker til å virke som et femstjernershotell. Vi bor på et åttemannsrom som er sykt kaldt, men vi klager ikke så altfor mye over det. Det vi klager mest over er den sure, tyske og gamle damen som bor i ene hjørnet. Hun har bestemt seg for å gjøre det hjemmekoslig og pynter med å legge undertøyet sitt på nattbordet. Nå er det bare oss tre som bor her, de andre har nok emigrert til finere hotell på nyttårsaften! Bildet er Tonje som er klar for å gå ut å kjøpe vin. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten henne!

Nå går vi snart for å ta noen øl på Hotel Jerusalem, før vi skal på lysmarkering utenfor Damaskusporten. Nyttår er ikke avlyst i Vest-Jerusalem og i går ble vi tipset om en fest med tekno og tysk DJ. Vi har bestemt oss for å ikke gå dit;)
Men vi får se hvor veien bringer oss, i mellomtiden bruker vi tiden til å ønske dere alle en riktig godt nyttår!

2 kommentarer:

  1. Godt nytt år kjære Tonje og Stine Renate!:) D e spennanes å følge me ka dokker bedriv dagan dokkers me på den lillestore ekspedisjonen!! Tonje, kul turbansveis for anledninga:P blogg hjem om dokker finn skjulte skatta, urettferdige forhold, møte interessante folk, ser lys/mørket i tunnelen, blogg hjem om alt vi andre e nysgjerrig på!;)

    klem Kristina

    SvarSlett
  2. Hoho, den dagen Anker blir et femstjernes hotell altså.

    Håper dere har det bra, og masse godt nyttår =)

    Elisabeth =)

    SvarSlett