3. desember 2008

Gratulerer!

Utenriksminister Jonas Gahr Støre skal i dag undertegne et internasjonal forbud mot klasevåpen sammen med kollegaer fra hele verden. 109 land er enige om å forby dette brutale og inhumane våpenet, mye grunnet initiativet fra Norges utenriksminister.

Forbudet er en virkelig seier, og i dag er det folkefest på rådhusplassen. Ikke bare skal vi feire forbudet, men i tillegg kommer Åge, Mikael Wiehe og Ingrid Olava! Her blir det allsang, førjulsstemning med snø og folkefest på en gang.

Men det er noen skår i gleden. Det er fremdeles noen viktige land som ikke vil være med på forbudet, blant annet Russland, Kina, USA og Israel. Men med Obamas valgseier får vi håpe at det blir en change også på dette området. Da Senatet stemte over resolusjonsforslag om klasevåpen i 2006 var Obama en av fire senatorer som støttet et forbud. Både McCain og Clinton stemte imot.

Men i dag er det lov å feire. Dette er en historisk dag, en dag vi kan fortelle barnebarna om når vi var gamle. Vi kan fortelle at vi var der da forbudet ble undertegnet, at vi klappet og jublet og sang for full hals. Jeg gleder meg allerede!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar