10. desember 2008

Et flerkulturelt Oppland

Etniske minoriteter er omtrent fraværende i folkevalgte organ. Det er en udiskutabel utfordring for demokratiet. Fylkestinget i Oppland er blendahvitt, til tross for at 5,2 prosent av befolkningen i Oppland har minoritetsbakgrunn. Dette har et stort flertall av politikerne tatt inn over seg og dag ble saken om "Et flerkulturelt Oppland" tatt opp til diskusjon. Saken ble ypperlig lagt frem av Signe von Streng fra SV, og hun kunne også fortelle at FrP hadde tatt ut dissens på et punkt. FrP ville nemlig ikke ha noe Flerkulturelt Råd. Begrunnelsen? Det bor mennesker fra 104 forskjellige navn, og ikke alle de kunne være representert i rådet. Dessuten var innvandrerbefolkningen sammensatt og hadde ulike interesser og synspunkter. Et råd ville derfor ikke representere alle, og derfor var FrP ikke for å opprette et slikt råd.

Fremskrittspartiet er altså mot rådet fordi innvandrerbefolkningen er en sammensatt gruppe. Men de er positive til Eldreråd, som er en like sammensatt gruppe. På spørsmål om hvorfor, svarte representanten fra FrP at Eldrerådet tross alt besto av etniske nordmenn. Noe som skurrer?

Jeg håper det Flerkulturelle rådet blir en stor suksess, jeg håper det bidrar til å få perspektiver og innspill på viktige politikkområder og jeg håper at rådet også kan bli en rekrutteringsarena for kommunestyrer og fylkestinget i Oppland. Det er vi alle tjent med!

1 kommentar: