13. september 2006

RIV MUREN!

I helga skulle Hedmark, Akershus og Oppland slå sammen krefter, kreativitet og kunnskap og tilbringe en helg rett utenfor Hamar på landsmøtesamling. Lørdag var det på tide å la hedmarkingene oppleve AUF demonstrere, og vi stengte rett og slett av hele gågata med en menneskelig mur. Så delte vi ut løpesedler med følgende tekst:

"Ville du funnet deg i å bli stengt inne bak en mur og bli stoppet på cheickpoints hver gang du skulle noe sted?

Dette er faktisk virkeligheten for palestinerne som bor på Vestbredden. Inne på det okkuperte Vestbredden bygger Israel i dag en apartheidmur som vil strekke seg over 650 kilometer når den er ferdig. Muren vil annektere nesten halvparten av Vestbredden og den vil skille elever fra skolene sine, arbeidere fra arbeidsplassen og venner og familie fra hverandre.

AUF tror ikke at murer skaper fred, og krever at Israel stanser byggingen av apartheidmuren og river det som allerede er bygget."



Aksjonen fungerte skikkelig bra: folk ble frustrerte over å måtte passere gjennom checkpoints og skjønte ikke hvorfor vi må stenge av hele gata. De skulle bare visst hvordan virkeligheten er på Vestbredden! Vi ga de ihvertfall en smakebit av virkeligheten!

Så la oss stemme i alle sammen:
RIV MUREN!

3 kommentarer:

  1. du redigerte liksom ikke cheikpoints nå heller:)

    SvarSlett
  2. Selvfølgelig ikke! Legg merke til at jeg skrev at vi delte ut løpesedler med følgende tekst, og så klippet inn teksten.
    Ville vært regelrett løgn og rettet opp skrivefeil! Og løgn driver jeg ikke med;)

    SvarSlett
  3. Anonym5:17 a.m.

    Bra aksjonsidé! Jeg er imponert.

    SvarSlett