20. januar 2009

Nye eventyr i Damaskus

Damaskus, byen vi hadde hørt så mye om, og nå var vi endelig på vei dit. Turen over fjellene bød på mye latter, vårt selskap var nemlig en skranten taxi og fire menn som ikke snakket engelsk i det hele tatt. Vel fem timer senere inntok vi gamlebyen i Damaskus, og for en opplevelse. Den er storslått, vakker, travel, kriker og kroker overalt og de selger alt du kan tenke deg. Det meste er ting man sjelden får bruk for, men inni mellom alle jallabodene fant vi mange skatter.


Etter to dager i gamlebyen bestemte vi oss for å utforske resten av byen, men her fant vi ikke noe særlig å skrive hjem om. Til vår store skuffelse var militærmuseet stengt og vi endte etter en piknikk i parken med et kinobesøk. Vi ble huket inn fra gaten og eskortert inn til en film som allerede hadde begynt. Det oste røyk og vi hostet oss gjennom Transporter II. Merkelig opplevelse, men det var gratis. Og alt som er gratis er bra!

Vi bestemte oss for å ta en øl eller to på et lokalt sted, men fikk beskjed om at vi måtte ha med oss en mann dersom vi skulle komme inn. Det vekket frem en smule sinne hos norske feminister, men vi bet det i oss og gikk videre til neste utested. Muligens den minste puben jeg noensinne har besøkt, da vi var ti mennesker var det stapp fullt. Her hadde vi ikke noe annet valg, og vi måtte sosialisere, ikke det at det egentlig gjorde oss noe!

Verdt å tipse alle som har tenkt seg til Damaskus om følgende hotell. Sjarmerende, topp frokost, varmt vann og en fantastisk betjening. I tillegg topp beliggenhet og en tilknyttet lege som gjerne kommer på besøk, gir deg sprøyter og antibiotika for under 100-lappen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar