24. januar 2008

Rene galskapen

De siste dagene har vi vært vitne til noe jeg bare kan betegne som rene og skjære galskapen. På TV har vi sett fedre som må hjelpe barna sine med å puste fordi maskinene som gjør dette ikke lenger har strøm. Vi leser om hjertesyke gamle menn som ikke får forlate Gazastripen og få den behandlingen de er avhengig av. Vi ser mødre som ber om hjelp fordi deres barn ikke får den insulinen de er avhengige av for å overleve.

Nyhetene viser oss barn med små lys i hendene, en stille protest og en bønn om hjelp fra det internasjonale samfunnet. Hvorfor?
Fordi Israel har bestemt seg for at terrorismen skal bekjempes med alle mulig tenklige midler. "Vår fred er viktigere enn deres fred" sa en av Israels regjeringsmedlemmer. Men det Israel ikke skjønner er at ingen av partene kan få fred, før begge partene har fred. Israel vil ikke få sin etterlengtede sikkerhet, før palestinerne opplever sikkerhet.

Man bekjemper ikke terrorisme med kollektiv avstraffelse av en hel befolkning. Man stopper ikke raketter med bomber. Det Israel driver med er galskap og vil ikke føre til noe annet enn mer frustrasjon og mer ekstreme holdninger. For å ikke nevne en humanitær katastrofe.

Vis din avsky mot Israels beleiring av Gaza, møt opp på demonstrasjon i morra klokken 15.00 utenfor Stortinget!

1 kommentar:

  1. skulle virkelig gjerne vært med å demonstrere, men det går nok ikke.

    rop litt for mæ og da.
    savne dæ!
    *klem*

    SvarSlett