9. november 2006

Israel har gjort det igjen...

Israel har gjort det nok en gang, kjørt over det lille håpet om en fredlig løsning på Palestina-konflikten. Det kan ikke lenger være tvil om at det er Israel som må bære ansvaret for at det ikke finnes noen fredsprosess.

Mahmoud Abbas fordømmer angrepene og sier:
- Dette er en svart dag i historien om Israels angrep mot det palestinske folk, og en påminnelse om alle de massakrer som er utført av Israel siden starten på den israelsk-arabiske konflikten.

Onsdag morgen gikk Israel til angrep på byen Beit Hanoun og 18 sivile mistet livet. Drap av sivile løser ingen verdens ting. Heller tvert imot. Hvordan kan Israel forvente av selvmordsaksjonene fra palestinerne tar slutt, når staten Israel angriper bolighus og dreper sivile?

For å ta i bruk et gammelt ordtak: Israel er i ferd med å lage ris til egen bak. Du trenger ikke være Einstein for å skjønne at palestinerne ville reagere på dette hensynsløse og brutale angrepet, som ikke kan betegnes som noe annet en en massakre. Lederne for både Al-Aqsa-martyrenes brigader og Hamas har oppfordret til selvmordsaksjoner, og nok en gang er vi i ferd med å komme inn i en ny ond voldsspiral.

Det er bra at Gahr Støre fordømmer angrepene, men når skal den norske regjeringa sette makt bak krava? Historien har vist at det ikke hjelper å fortelle staten Israel at vi ikke liker det de driver med. Man kommer ingen vei ovenfor Israel med snikksnakk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar