30. mai 2010

Israel driver piratvirksomhet og dreper sivile. Verden må reagere!

Israel bordet i dag tidlig den internasjonale hjelpekonvoien som var på vei til Gaza med humanitær bistand. Et titalls mennesker er drept av israelske soldater, og mange er såret.

Skipet skal være bordet i internasjonalt farvann, noe som bryter klart med internasjonal rett. "Det demokratiske fyrtårnet" Israel befinner seg nå på nivå med piratene langs Afrikas kyst.

Når Israel går til så ekstreme metoder for å hindre en nødhjelpssending til palestinerne, er det helt uakseptabelt. Jeg finner rett og slett ikke ord for hvor jævlig det er!

Det er flere hundre modige mennesker ombord på skipene. Mennesker som nekter å godta at et folk sperres inne og isoleres fra resten av verden. Det er disse menneskene historiebøkene kommer til å omtale i fremtiden, mennesker som gjør noe, og ikke bare snakker.

Nå må verden reagerer! Jonas Gahr Støre må kalle inn den israelske ambassadøren på teppet, slik Tyrkia har gjort tidligere i dag. Verdenssamfunnet må gi et klart og tydelig signal om at slik oppførsel finner vi oss ikke i!

Kanskje blir dette dagen verden igjen åpner øynene for Gaza. Det skulle bare mangle, etter tre år med blokade!

Det blir demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden i dag kl. 17.00. Spre ordet og møt opp!

10 kommentarer:

  1. Helt enig, Stine! Dette går over all akseptabel reaksjon fra Israel. Når de ikke vil åpne for å sende inn hjelpeutstyr gjennom landveien, må de forvente og godta at det kommer skip med nødhjelp.

    SvarSlett
  2. Hva med å sette seg inn i bakgrunnen for det som har skjedd, før man dømmer?

    "Den voldelige konflikten brøt ut da aktivister prøvde å ta våpen fra de israelske soldatene, ifølge israelske medier. På det tyrkiske passasjerskipet Marmara, som er det største av seks skip i flåten, ble soldatene møtt med voldelig motstand fra aktivister væpnet med stokker og kniver, opplyser kilder i IDF til Ha'aretz,
    Tyrkiske og arabiske medier melder at soldatene åpnet ild helt fra starten av operasjonen.
    Tidligere på kvelden hadde flåteledelsen fått to alternativer. De kunne enten følge den israelske marinen til havnen i Ashdod, like nord for Gaza-stripen, hvor lasten ombord ville bli sjekket for våpen, eller bli bordet av kommandosoldater. Flåteledelsen valgte å ikke samarbeide med den israelske marinen."

    Kilde:miff.no

    Se ellers video, som viser at demonstranter angrep israelske millitære, blant annet med jernstenger:
    http://valgprat.no/bloggoversikt/555/42414

    SvarSlett
  3. miff.no er neppe en nøytral kilde, foreslår at du finner mer nøytrale kilder!

    det verste av alt er at israelsk militære bordet skipet i internasjonalt farvann.
    eksperter fra den norske marinen har selv sagt i dag, at israel valgte en merkelig strategi, dersom de ønsket å unngå konfrontasjon. kunne valgt mange andre metoder enn å borde skipet med granater og skarpladde våpen.

    denne gangen kan ikke Israel forsvare sine handlinger. finnes bare et land i verden som opererer på den måten i internasjonalt farvann, og det er nord-korea.

    å angripe skip militært med fredsaktivister, kan ikke under noen omstendigheter forsvares!

    SvarSlett
  4. Fredsaktivister?? De angrep israelske marinesoldater med jernstenger så fort de kom opp i skipet.

    SvarSlett
  5. Desverre er det ingen som kan påberope seg noe som helst moral i denne konflikten, for begge deler er uten og benytter seg av forkastelige metoder. Palestinere sprenger israelske skolebarn i luften, og Israelere bruker gyselige metoder for å undertrykke palestinerne. De er begge like fæle. Å ta side enten Israel eller Palestina er umulig for en seriøs person

    SvarSlett
  6. De israelske soldatene gjorde det enhver elitesoldat ville gjort.

    Minner om at en av de israelske soldatene er alvorlig hjerneskadd.

    Israel har en soleklar rett til selvforsvar.

    Dersom svenske terrorister hadde sendt raketter mot norske grensebyer med velsignelse fra den svenske regjeringen hadde det sikkert vært et folkekrav i Noreg om militært angrep på Sverige. Setter ting i perspektiv.

    SvarSlett
  7. Etter som flere detaljer kommer ut er det temmelig klart at Israel gjorde dette i selvforsvar.

    Den vestlige media har en agenda mot Israel.
    Viser bl.a. til manipulerte bilder fra Reuters.

    SvarSlett
  8. Anonym

    Å borde og for å si det rett ut: Kapre skip i internasjonalt farvann er ulovlig.

    Å nekte mennesker nødvendig medesinsk hjelp strider mot folkeretten. Å først jevne infrastruktur med jorden i ren hevngjerrighet og så nekte forsyninger med byggemateriell å komme gjennom er forkastelig.

    Dette er bare en del av de tiltakene Israel har gjennomført i "selvforsvar". Er du sikker på at en nasjon med en historie fylt av overgrep mot folkerett og andre lands suverenitet er helt etterrettelig i sine presseuttalelser?

    SvarSlett
  9. En del fakta omkring bordingen av skip på vei til Gaza holder på å bli etablert.

    1. Israel har før bordet skip fra organisasjonen Free Gaza - uten at liv gikk tapt, sier et nyhetsbrev.

    2. Blant nødhjelpsaktivistene fra 49 land var det en gruppe islamister på Mavi Marmara som henviste til Muhammeds massakre på jøder, med å rope. «Khaibar, Khaibar, o jøder! Muhammeds hær vil vende tilbake!» Muhammeds ord gjorde ende på jødene den gang.

    3. Kvinner sang på dekket: «Enten når vi Gazas kyst, eller så blir vi martyrer».

    4. NRK journalist Martin Gaarde hoppet av på Kypros fordi han fryktet aksjoner fra de voldelige elementer.

    5. Israelske soldater blir slått med køller og blir voldsomt angrepet når de fi rer seg ned fra helikopter. Det er dokumentert på video. Noen kaster seg på sjøen for å redde livet. Noen blir kastet over rekken.

    6. Alle de drepte var tyrkere, en med amerikansk pass. Det er ikke bevis for at de vestlige nødhjelpsaktivistene var i livsfare, slik som de har hevdet.

    7. BT, og flere andre bringer nyheten 4. juni, om at tre aktivister ønsket martyrdøden. Tyrkia har nedtonet retorikken overfor Israel, sier BT.

    8. Det var bare ett skip, det tyrkiske Mavi Marmara som gjorde motstand mot bordingen - og som endte med tragiske tap av liv.

    9. USA har gått god for at Israel hadde rett til å borde skipet - og at voldelige aktivister gjorde at menneskeliv gikk tapt.

    10. Alt materiell på skipene ville kommet frem til Gaza, via Ashdod, om det var nødhjelpen som var målet, og om Hamas ville ta imot den.

    SvarSlett
  10. Anonym

    USA er vel ikke det beste eksempelet på en stat som overholder folkeretten. Både Israel og USA har for vane å ta seg til rette uansett hva internasjonal rett sier.

    Det er heller ikke slik at alt materiell ville kommet fram til Gaza via Ashdod ettersom både sement og armeringsjern står på Israels liste over varer som ikke skal inn på Gaza.

    Israel har et ansvar som okkupasonsmakt, et ansvar for å begrense sivile lidelser.

    Jeg forsvarer på ingen måte Hamas, men sivilbefolkningen på Gaza har lidd nok. Det er på tide å sette ned foten og ta drastiske skritt for å sikre gjenoppbyggingen av Palestina og jobbe målrettet for varig fred i Midt-Østen.

    SvarSlett