19. april 2009

Helga: trygghet, tenner, mangfold og olje

Helga Pedersen legger nå frem programkomiteens innstilling og oppsummerer programmet med et ord: Trygghet. Trygghet for arbeidsplasser, trygghet for en verdig alderdom og trygghet for en god skole. Trygghet skaper frihet, og solidariteten er selve fundamentet for begge disse tingene. Med andre ord mange gode ord fra partiets nestleder.

Tenna skal bli en del av kroppen, sier Helga til stormende jubel i salen.
Arbeiderpartiet skal innføre et barnas kulturløft, alle som vil skal få plass i kulturskolen. Og Arbeiderpartiet må løfte rusomsorgen, behandlingskøene må bort og ettervernet styrkes. Norge trenger mer solidaritet, ikke mindre. Kampen for at alle skal med i samfunnet fortsetter.

Nå skryter hun av Vågå, en av Arbeiderpartiets fyrtårn i Oppland. Hun forteller om møte med damer fra Afrika, Russland og Thailand. Det er det som er det typisk norske og det flerkulturelle samfunnet er kommet for å bli, sier hun med stolthet i stemmen. Jeg blir så glad når jeg hører Arbeiderpartiets nestleder omfavne mangfoldet, og stolt av at hun trekker frem Vågå!

Ikke overraskende har hun også snakket om oljeboring i Lofoten og Vesterålen, og heller ikke overraskende er jeg ikke enig i konklusjonen hennes. Vi trenger ikke å vente med å ta en beslutning for hva vi vil i neste stortingsperiode, vi har nok kunnskap og vi vet at risikoen er høy. Denne videoen forklarer deg hvorfor jeg, Martin Henriksen, Torgeir Michaelsen og Eva-Kristin Hansen sier nei til oljeboring i nord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar