8. januar 2009

På evig reisefot

Vi har vært på reisefot et par dager og tilgang til internett har vært så som så. Velger derfor å gi dere noen høydepunkter fra de siste dagene.

Mandag forlot vi Nablus etter å ha vært med på demonstrasjoner, trasket i gamlebyen og vært med gode venner. På checkpointet utenfor Nablus så soldatene utrolig rart på ossg og spurte "what the hell are you doing in Nablus?!". Sjokkert, mest sannsynlig ikke så mange utlendinger som reiser mellom Nablus og Jenin hver dag. Vi smilte og sa vi var på ferie, og de slapp oss motvillig gjennom. Verre gikk det på grensekontrollen ut av Vestbredden. Vi er ikke så godt kjent, og greide selvfølgelig å gå inn i feil luke. Resultatet var at vi var innestengt, gitterhjulet går nemlig bare en vei. Etter mye roping fikk vi hjelp av noen palestinere, soldatene var lite gira på å hjelpe oss... Kom oss til slutt gjennom, mye grunnet soldatenes dårlige engelskkunnskaper. Det mest intelligente spørsmålet de greide å spørre var om vi var venner..

Kvelden endte i Nasaret, med vin og boblebad. Vi unte oss litt luksus etter en uke på iskalde hotell uten varmtvann! Så gikk turen til grensen, her fikk vi vår første internasjonale venn. Matthew fra Australia hadde backpakka i området i en måned og vi delte taxi med han til Irbid. Denne byen er ikke så mye å skrive hjem om, bortsett fra hotellservicen. Og vi fikk oss litt tid til å slikke sol på taket, stor bonus! Etter en ovetnatting tok vi bussen til Amman. Turen tok litt over en time og kostet den nette sum av fire kroner!

Downtown Amman er hyggelig nok, men en dag er nok. Nå sitter vi på flyplassen i Amman, klare til å reise til Beirut:)

2 kommentarer:

  1. Anonym7:40 a.m.

    Jentene mine!!!
    Selvfølgelig gikk dere inn en feil dør... Får følelsen av at det er mange stengte dører der nede om dagen.

    Skjønner håpløsheten dere føler. Hadde jeg fortsatt vært 7 år kunne jeg malt noen gråstein, selgt dem til blodpris og sendt pengene nedover. Slike følte vi at vi reddet verden på Selsbakk på slutten av åttitallet. Stein for stein.

    Nå er det litt mer komplisert...
    DEmo overalt i Norge i dag. Skulle ønske dere var her!

    Lykke til videre!

    Pass på dere selv.

    Torunn

    SvarSlett
  2. Skulle likt å vært sju år på Selsbakk på åttitallet:)
    Skulle ønske du var her, føler du kunne hamlet opp med noen av de kjipe soldatene!!

    Fantastisk med demonstrasjoner i Norge, er blitt et fast innslag på Aljazeera hver dag!

    SvarSlett