12. april 2011

Kunnskapsløst av FrP

På TV2-nyhetene i dag tidlig prøver Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet å være offensiv, uten stort hell. Hun vil nemlig straffe grov voldtekt som drap. Her slår Listhaug inn åpne dører, eller så har hun sovet i timen.

Den rødgrønne regjeringen fikk i 2005 vedtatt strengere straffenivå for voldtekt. Minimumsstraffen ble hevet til tre år, og for grove voldtekter er den øvre strafferammen satt til 21 år. Straffenivået er nå på vei opp, og fordi vi ønsker at straffenivået skal opp raskt, endret vi også Straffeloven 1902 i fjor sommer. For en grov voldtekt kan domstolene idømme lovens strengeste straff, og til Listhaugs orientering er den 21 år, og ikke 20 år. Vi har satt opp straffenivået for voldtekt, fordi vi anerkjenner at voldtekt i mange tilfeller kan være et nesten-drap. Det er bare å si: Velkommen etter oss i Arbeiderpartiet!

Men i motsetning til FrP er ikke vi i Arbeiderpartiet kun opptatt av strafferammene. Det viktigste vi kan gjøre er å forebygge bedre. Vi har sørget for tidenes budsjettløft for politiet, og i år har Oslo Politidistrikt fått i oppdrag å lage en forebyggingsstrategi for seksuelle overgrep, både overfallsvoldtekt, men også vold i nære relasjoner og såkalte nachspillvoldtekter. Det blir tryggere for alle, dersom vi blir bedre på forebygging. Og på det området har byrådet i Oslo også en jobb å gjøre!

1 kommentar:

  1. Selvfølgelig er straff viktig!
    Ikke bare for å sende signaler om at det ikke er tollerert, men også for å beskytte den voldtatte og samfunnet.
    Men, du har kanskje rett i at maksstraffene er ikke problemet.
    Problemet er kanskje at dommerne ikke bruker alle de virkemidlene de har til rådighet.

    Når du sier at FRP er kun opptatt av strafferammene så får du nesten spørre APs justisminister Storberget om det.
    Han driver å ror så det fosser nå om at Oslo har alt de trenger, det er andre som også trenger politi og hvordan man utdanner så mye politi (uten å ansette dem).
    Det er nemlig Høyre og FRP opptatt av - noe regjeringen prøver å unngå å gjøre noe med.

    At det er tryggere for alle ? Tror ikke det når du ser hvordan "alle" opplever situasjonen i Oslo.
    Hvordan det er at selv ordføreren blir pushet på stoff - hvordan det er med voldtekter - oppklaringsprosenter osv.

    SvarSlett