11. november 2008

FrP for finanskrise?

Det er nok kanskje vanskelig å påstå at finanskrisen er FrP sin skyld, men det er ikke så vanskelig å hevde at finanskrisen skyldes en politikk FrP ivrer for å få gjennomført i Norge.

Per Sandberg uttalte til Dagbladet at finanskrisen skyldes at Bush hadde drevet en sosialistisk politikk de siste årene. Og jeg som trodde at Sandberg hadde lært at det å drikke på jobb var en veldig dårlig ide... For man kan kalle Bush mange ting, men en sosialist er han virkelig ikke. De eneste som er enige med Sandberg må være de aller mest høyreekstreme i USA. Han mener altså at Bush har styrt finanspolitikken for mye, gitt for lite skattelettelser og utjevnet for store forskjeller mellom folk. Da må jeg ærlig talt innrømme at jeg er ganske så redd for FrPs alternativ.

Og den frykten er godt begrunnet. I FrPs program står det at ”Fremskrittspartiet mener at penge- og kredittmarkedet skal reguleres av tilbud og etterspørsel i markedet, uten politiske reguleringer eller inngrep”. Og dette argumenterer de fortsatt for, til tross for at hele verden nå roper etter økt statlig styring og kontroll.

La oss håpe at ikke velgerne har glemt finanskrisen om ett år. Et parti som vil skalte og valte med pensjonsfondet vårt og la markedet styre, tror jeg strengt tatt at folk flest ikke vil tjene på!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar