28. november 2008

Senterungdommen på tur:)

Dagens absolutte anbefaling er Senterungdommens reiseblogg. De er nemlig på tur i Tanzania og oppdaterer hver eneste dag om sine gjøremål.

Jeg er veldig for demokratiprosjekt, og særlig knyttet til ungdom. Men jeg kan ikke annet enn å stusse litt over hva de velger å fortelle om på en fullt offentlig blogg. Noen høyedepunkter:

"Sumayi er overraskende bra, det ser ut som man har prøvd med litt vedlikehold her."

"Det ble også litt tid til bading og soling innemellom. Ingen er solbrente enda, noen har lært fra sist gang!"

"Så det ble en litt dramatisk start der vi faktisk mista ei før vi hadde kommet frem!"

27. november 2008

Skippertak og tjenestedirektivet

Det er kanskje ikke overraskende at jeg sitter med voldsom panikk akkurat nå og prøver å lære meg fag før eksamen. Jeg lærer aldri og jeg har innsett at jeg for all fremtid kommer til å være et skippertaksmenneske...

Hadde store planer om å begynne eksamenslesinga litt før i år, men så ble det kamp om tjenestedirektivet. Underskrifter skulle samles inn, mennesker skulle ringes, innledninger skulle holdes og gode krefter skulle mobiliseres. Som et resultat ble eksamenslesinga utsatt.

Da LO-lederen gikk med på Arbeiderpartiets opplegg, trodde jeg slaget var tapt. Men i dag skriver ABCnyheter at Fellesforbundet og Fagforbundet fremdeles står på sitt krav om veto. Det er de to største forbundene i LO og bak kravet står nesten en halv million medlemmer. Dette beviser at hele LO ikke er betrygget av Jens sine garantier. Kanskje vi skulle latt LO-kongressen si sin mening?

Skippertakmetoden fungerer kanskje i studentlivet, jeg håper hvertfall at den slår til også denne gangen. Men skippertakspolitikk hvor beslutninger blir tatt over hodene på folk er en ytterst dårlig ide...

11. november 2008

FrP for finanskrise?

Det er nok kanskje vanskelig å påstå at finanskrisen er FrP sin skyld, men det er ikke så vanskelig å hevde at finanskrisen skyldes en politikk FrP ivrer for å få gjennomført i Norge.

Per Sandberg uttalte til Dagbladet at finanskrisen skyldes at Bush hadde drevet en sosialistisk politikk de siste årene. Og jeg som trodde at Sandberg hadde lært at det å drikke på jobb var en veldig dårlig ide... For man kan kalle Bush mange ting, men en sosialist er han virkelig ikke. De eneste som er enige med Sandberg må være de aller mest høyreekstreme i USA. Han mener altså at Bush har styrt finanspolitikken for mye, gitt for lite skattelettelser og utjevnet for store forskjeller mellom folk. Da må jeg ærlig talt innrømme at jeg er ganske så redd for FrPs alternativ.

Og den frykten er godt begrunnet. I FrPs program står det at ”Fremskrittspartiet mener at penge- og kredittmarkedet skal reguleres av tilbud og etterspørsel i markedet, uten politiske reguleringer eller inngrep”. Og dette argumenterer de fortsatt for, til tross for at hele verden nå roper etter økt statlig styring og kontroll.

La oss håpe at ikke velgerne har glemt finanskrisen om ett år. Et parti som vil skalte og valte med pensjonsfondet vårt og la markedet styre, tror jeg strengt tatt at folk flest ikke vil tjene på!