31. oktober 2006

Ikke akkurat oppegående II

Noen mennesker gjør meg oppriktig forbanna, Hege Storhaug er en av dem.

Hege Storhaug er en person som langt ifra kan kalles fornuftig, og i forrige Dagbladets Magasinet var det et langt intervju med kvinnen som har gjort kampen mot "islams negative sider" til sin store fanesak. Når journalistene i Magasinet spør Storhaug om hun tror Norge kan gå i oppløsning svarer hun:
"Ja. Ved utgangen av dette århundret kan det skje", og fortsetter med sine håpløse meninger: "Naitiviteten blant nordmenn skremmer meg ofte mer enn islamistene, som heldigvis er ganske få i av Norge"

I høringsuttalelsen fra Human Rigths Service til forslaget til ny utlendingslov kan man lese følgende:
"HRS mener det er en generell berettiget grunn til en betydelig bekymring hva gjelder den omfattende innvandringen gjennom nyetablerte ekteskap".
Jeg tror ikke HRS eller Storhaug er bekymret på de de som blir tvangsgiftet sine vegne, de er bekymret for økt innvandring, og gjennom aldersgrense har de funnet et ypperlig virkemiddel for å begrense innvandringen til Norge.

Til Magazinet (forøvrig en fantastisk kristen avis) sier hun følgende:
"Islamismen er den største trusselen mot det sekulære demokratiet i Norge og Europa. Det er en totalitær ideologi som nå har fått fotfeste, som kan sammenlignes med nazisme og fascisme. Jeg vil rope ut om hvor viktig det er å være bevisst den fantastiske friheten vi har i Norge og Europa."

Jeg kunne levd med at Hege Storhaug hadde rare meninger, problemet er at regjeringen nå vurdere å innføre tiltak hun kjemper desperat for, aldersgrense for å hente ektefelle og tilknytningskrav. Ikke bare sitter ansvarlige politikere og hører på hva hun har å si, neida, de pøser også ut penger til organisasjonen hennes!

Ikke rart asyl- og flyktningpolitikken er ute og kjører...

24. oktober 2006

Ikke akkurat oppegående...

Dagsavisen har hver dag en spalte hvor de presenterer aktuelle personer. Mye artige svar, men svarene i dag tok virkelig kaka.
Idol-Alexander har gitt ut ny plate, og med svarene i dagens spalte gir han oss all mlig grunn til å glede oss skikkelig til å høre noen fantastiske og samfunnsengasjerte tekster. Her kommer de beste svarene i prioritert rekkefølge, teksten i kursiv er mine personlige kommentarer:

1) Hvilken politiker har du størst sans for?
– Oj. Hm...
(Lang tenkepause) Jøss, han kan tenke!!– Faller Martin Luther King inn under den kategorien?
– Tja... Han var vel ikke akkurat folkevalgt, men...
– Eh, ok. Da sier jeg han andre, han som satt i fengsel. Hva het han?
Shit, han er den politikern du ser mest opptatt, og alt du greier å si er at det er han andre som satt i fengsel!
– Nelson Mandela.
– Ja, han! Han var vel politiker?
– Jo da, han ble president og den slags. Du er ikke så veldig opptatt av politikk, forstår jeg?
– Nei, pappa er politiker, så jeg har fått nok av det hjemme. Men jeg stemte ved forrige valg! Hadde ikke akkurat satt meg så veldig inn i det, så jeg stemte på det pappa sa var bra. Da kunne du seriøst bare latt være å stemme!!


2) Bør Norge inn i EU?
– Ja. Jeg syns ikke det før, men nå har jeg endret mening. Det blir for dumt at vi liksom skal være så fryktelig gjerrige og ikke ta del i fellesskapet når vi er verdens rikeste. Det er fint med selvstendighet, men det får være måte på.
Nei, nei og atter nei! Du har misforstått totalt, EU er et lite fellesskap, vi vil være en del av det største fellesskapet, nemlig verden! Vi skal ikke ha selvstendighet for å være griske, men nettopp fordi vi kan bruke vår uavhengige og selvstendige stemme til å stå på de fattiges side.

3) Hvilken person kunne du tenke deg å være for en dag?– Justin Timberlake. Det er jo en helt annen verden borti der, så det hadde vært artig å se hvordan han hadde det en helt tilfeldig dag.
En ting skal du ha, det var originalt. De fleste vil være mektige mennesker som har mulighet til å forandre verden.. Men nei da, du vil være Justin en hel dag..

4) Hva er det mest unødvendige du eier?– En blå silketruse med gullglitter som det står «King» på. Jeg vant den i en konkurranse over «månedens snadder». Men spesielt nødvendig er den ikke akkurat.
Dette snakker for seg selv. Good nigth!

En liten oppdatering

Landsmøte i AUF er ferdig for denne gang, Opplandsdelegasjonen har diskutert politikk og organisasjon, kjefta på Jens, skrevet endringsforslag, holdt glitrende innlegg fra talerstolen, ledd av stand uper fra Toten og valgt ny leder og sentralstyre.

Oppland var definitivt den beste delegasjonen:) Nå er nok ikke jeg så veldig objektiv når det gjelder akkurat det spørsmålet, men vi rocka!

Denne uka er det aksjonsuke, Oppland og Akershus slår sammen gode krefter og reiser rundt for å frelse nye AUF'ere:) Det blir nok derfor lite blogging også denne uka.

Men nå disker Fredrikke opp med middag, så sjallabais kamerater:)

11. oktober 2006

Hipp hipp!

Jeg er generelt i godt humør om dagen, og her kommer en liten oppsummering om hva som har gjort meg glad de siste dagene:

Var på kino med brutter'n på mandag, og resultatet var en og en halv time med latter så tårene trillet. Må bare anbefale It's hard to be a rock'n roller til alle!! En super rørende og artig film om bandet Merkesteinane fra Volda. Vi har alle våre drømmer, og noen ganger blir de til og med oppfylt:) Se traileren her

Jeg må innrømme at jeg synes det er artig at den borgerlige regjeringa allerede har begynt å drite seg kraftig ut. To av ministrene har innleid vaskehjelp uten å betale skatt. Og nå dukker jommen meg enda en skandale opp, den nye kulturministeren har ikke betalt tv-lisens de siste 15 årene. Smart, smart og atter smart, særlig hvis du har ambisjoner om å bli kulturminister. Særlig artig var det at regjeringen ble tatt skikkelig i partilederdebatten i Riksdagen i dag, lenge leve Lars Ohly (leder i Vänstern) som knallet skikkelig til!
- Skattefusket kostar samhället ofantliga 110 miljarder per år, pengar som skulle kunna användas till fler i jobb och ökad välfärd för alla. Att statsminister bagatelliserar detta och håller sina egna fuskande ministrar om ryggen visar tydligt att vi fått en regering som står på överhetens sida, sa han i debatten. Han betegnet også regjeringserklæringen for "svenskt rekord i floskler"


Stoltenberg ber FrP jekke seg ned. Nesten ingenting er artigere enn når FrP får så hatten passer.
- Det nytter ikke med kroppsspråk, og risting og gisping og stønning fordi dere løper alltid fra ansvar. Frp er et parti som aldri vedkjenner seg resultatene av det gjør, klinket Jens til med i spørretimen på Stortinget i dag.

Jeg har vært på ferie hjemme i Valdres i et par dager, besøkt familien, sett mye på film og slappa av slik jeg bare greier å gjøre hjemme hos mamma og pappa:)
Det blir også glad av at medlemmene strømmer på til AUF i Oppland, og at det ser ut til at vi skal bli over 500 medlemmer også i år, hipp hipp! Til helga skal jeg til Bodø, har aldri vært i Nordland før, så dette blir stas! (Til deg Guri: nå leder jeg hvertfall fylkeskonkurransen vår) Det er bare litt over en uke til AUFs landsmøte! Og høsten er på vei:) Beroligende for alle oss som trodde at klimaendringene var kommet så langt at vi ikke skulle få vinter i år.

Livet er bra akkurat i dag:)

9. oktober 2006

Et interessant spørsmål

Hvorfor i all verden blir det kalt en familietragedie når en nordmann dreper familien sin, men æresdrap når etniske minoriteter gjør akkurat det samme?

Verden er vanskelig å forstå innimellom...

5. oktober 2006

Et lite hurra!

Til tross for at jeg i både ord og handlinger har vist min tidvis ganske store fristrasjon og misnøye med den rødgrønne regjeringen, mener jeg det nå er på tide med en aldri så liten feiring. Statsbudsjettet blir lagt fram i morgen, og de siste dagene har det lekket ut mye jeg mener vi har all grunn til å være fornøyd med.

Øystein Djupedal har varslet at det blir gratis skolebøker fra høsten 2007, og regjeringa bevilger 374 millioner kroner over statsbudsjettet. Innen tre år vil skolebøker være gratis for alle elever! AUF har tidligere sagt at vi ikke ville delta i skoledebatter dersom det ikke ble gjennomført gratis skolebøker, nå skal vi spisse budskapet og terpe argumentene fram til neste års skolevalgkamp. Unge Høyre og FpU, here we come!

Regjeringa vil slette 500 millioner i u-landsgjeld fra den såkalte skipseksportkampanjen. Jamaica, Peru, Sierra Leone, Egypt og Ecuador er landa som nå får sletta gjeld fra Norge. Jeg klapper utviklingsminister Solheim på skuldra og sier godt jobba!

Regjeringa bevilger 43 millioner kroner til norskopplæring for asylsøkere. Endelig blir ordningen, som Bondevik-regjeringen i sin tid raserte, gjeninnført! Hipp, hipp hurra! I tillegg blir ordningen med kulturkort for ungdom utvidet til å gjelde alle landets fylker!

I dag feirer jeg, håper jeg har grunn til å gjøre det også i morra når hele statsbudsjettet blir lagt fram!