31. august 2006

Klassesviker, jeg?!

Jeg har nå blitt beskyldt fra to ulike hold for å være en klassesviker. Begge fra personer som ikke kjenner meg, men som kun vet at jeg er medlem av AUF. Og jeg må innrømme at jeg begynner å lure på hva jeg har gjort til at jeg fortjener stempelet "klassesviker".

Er jeg klassesviker fordi jeg ikke har tatt opp geværet og gått til revolusjon?
Eller finnes det noen andre teorier på hvorfor jeg er en klassesviker? Jeg bare lurer.. Kan noen hjelpe meg?

29. august 2006

En litt dårlig dag i dag...

Nå har formen hangla i nøyaktig en uke, og jeg begynner å lure på hvorfor jeg ikke blir frisk igjen. Å være halvsjuk er noe skikkelig tull, du får dårlig samvittighet fordi du dropper møter fordi du ikke er skikkelig dårlig, og alt er slitsomt fordi du er halvslapp hele tida.. I går holdt jeg senga i håp om at en dag med hvile skulle gjøre underverker, men neida! Hodet kjennes ut som det er fyllt med bomull og min mest vanlige replikk om dagen er "hæ?!", jeg høres nesten ut som en mann fordi jeg er blitt "grov i røsten", jeg snufser på forelesninger og er kald og varm om hverandre... Ikke nok med det, det regna da jeg gikk til bussen i dag og da bussen endelig kom bare kjørte den rett fordi, sånn at jeg måtte vente på neste buss i regnværet. Og fordi jeg hadde så dårlig tid, har en tendens til å ha det når jeg står opp klokka halv sju, så glemte jeg selvfølgelig paraply..
Ikke akkurat en god dag i dag... Håper den blir bedre etterhvert...

25. august 2006

Begravelsessang

Hørte på radioen i dag hvor de diskuterte aktuelle begravelsessanger. Kom til å tenke på min egen begravelse, og jeg vil definitivt at denne sangen skal spilles på full guffe:
HIGHWAY TOO HELL!

Til trøst for de som trodde jeg hadde tenkt til å forlate denne verden eller til ergelse for de som gjerne skulle sett at jeg forlot denne verden: Jeg har ingen planer om det i øyeblikket! Men best å være forberedt på alt til enhver tid.

Men før reisen går til selveste helvete, skal jeg en tur til Trondheim. Det er Skoleting og jeg skal se igjen AUF'ere det er lenge siden jeg har sett. Gleder meg:)

23. august 2006

Et grønnere avgiftsystem

Jeg tror et av de største miljøproblemene vi har er at det lønner seg å leve miljøfiendtlig. Og nå har Fremtiden i våre hender avslørt at store fritisbåter (cabincruser om du vil) kjører på avgiftsfri diesel. Dette gjør at det er mye billigere og kjøre svære båter som forurenser enn små båter som er mindre forurensende .Dagsavisen avslører at Idar Vollviks 74 fots ”Fairline” har en dieselmotor på 3000 hestekrefter, og en tank på 5800 liter. For hver fylling av tanken sparer Vollvik hele 17.000 kroner!

Jeg må bare støtte meg til det Vollvik selv sier: ”Jeg bryr meg ikke så mye om dieselprisen, men om det er slik at småbåteiere betaler mer i drivstoffavgift enn meg synes jeg avgiftene må justeres så de blir mer rettferdige.”

Ikke bare ville det blitt mer rettferdig om Vollvik og båtkompisene hans måtte betale mer avgifter, det ville blitt mer miljøvennlige avgifter og staten kunne få enda mer penger som kunne fordeles rettferdig og kanskje til og med brukes til miljøtiltak.

Jeg håper finansministeren og miljøvernministeren kan ha litt gruppearbeid og myldre litt om et grønt skatte- og avgiftsystem!

21. august 2006

Hvem er de egentlige terroristene?

I debatten om Midtøsten er det mange unyanserte argumenter. Jeg for min del synes det er veldig merkelig at selvforsvar fra en underlegen sivilbefolkning blir stemplet som terrorisme, mens mange i samme åndedrett sier at overgrep fra en overlegen okkupasjonsmakt kun er selvforsvar. Hva i all verden er logikken i det?

Når skal verdens ledere oppdage at det ikke går an å bombe i hjel terrorisme? De burde heller konsentrere seg om å fjerne årsakene til terrorisme, nemlig urettferdigheten. Dersom Israel tror at de vil bli mer trygge ved å bombe i hjel tusenvis av sivile i Libanon eller ved å sperre et helt folk inne bak muren på Vestbredden, tar de skammelig feil. Vi har sett at okkupasjonsmakta Israels overgrep mot den palestinske sivilbefolkningen kun har ført til en mer ekstrem befolkning. Resultatet var at Hamas gikk seirende ut av parlamentsvalget i fjor noe som har gjort situasjonen i Midtøsten enda vanskeligere. Jeg frykter at Israels krig mot Hizbollah og hensynsløse angrep mot sivilbefolkningen, kun vil føre til økt oppslutning for Hizbollah. Hizbollah har uttalt at alt utenom en total utslettelse kun vil være en seier, og jeg tror at dersom sivilbefolkningen i Sør-Libanon får valget mellom Hizbollah eller Israel vil valget være enkelt. Israel har tross alt drept 1.140 sivile libanesere og av de har 30 prosent vært barn under tolv år. En fortsatt krig mellom Hizbollah og Israel vil gjøre dette valget dagsaktuelt for mange libanesere.

Thor Gunstein Strøm er blant annet en av de som er noe unyansert i sin fremstilling av konflikten. I et innlegg i GD beskylder han blant annet AUF for å ha kontakt med ungdomsorganisasjonene til Hamas og Hizbollah. Om dette bare er en ide som har dukket opp i hans hode eller om han har noe som helst grunnlag for å skrive det, er for meg en smule uklart og kommer heller ikke frem av innholdet i innlegget. Men sannheten er at AUF har ikke noe samarbeid med ungdomsorganisasjonene til Hamas eller Hizbollah.

Han skriver videre i sin kronikk at Israel har satt i gang en jordbruksindustri som har gitt arbeid og utkomme til tusenvis av arabere som har fulle borgerrettigheter og israelsk statsborgerskap. Det han helt tydeligvis glemmer å nevne er at det lever 2,7 millioner palestinske flyktninger i området uten noen som helst rettigheter overhodet. Flyktninger som er drevet på flukt fra sine hjem grunnet angrep fra Israel. Han glemmer å nevne at mennesker ikke lenger kan komme seg på skole, på jobb og besøke naboene fordi Israel bygger en 650 kilometer lang mur inne på Vestbredden. En mur som annekterer palestinernes land og grunnvannsbrønner og som stenger et helt folk inne.

Strøm hevder at Israel alltid har vært villige til å inngå kompromisser, men nevner ikke et eneste eksempel. Jeg har en rekke eksempler på det motsatte. Etter våpenhvilen i 1949 hadde Israel utvidet sitt landområde med ca 1/5 i forhold til FNs delingsplan og regjerte nå i 78 % av det historiske Palestina. De hadde sikret seg enda mer land, drevet over 750.000 palestinere fra sine hjem og over 500 palestinske landsbyer ble jevnet med jorden. Det er ikke resultatet av kompromiss fra Israel sin side, men snarere tvert imot resultatet av en imperialistisk militæremakt. I 1967 går Israel til krig og i løpet av seks dager okkuperer de resten av Palestina, det vil si Vestbredden, Gaza og Golanhøydene. I 1991 avholdes Madrid-konferansen og her gjør Israel det klart og tydelig at de ikke er villig til å diskutere flyktningenes rett til å vende tilbake til Palestina og de var heller ikke villig til å diskutere tilbaketrekning fra de okkuperte områdene. Forhandlingene gikk i stå, Israels vilje til å kompromisse var overhode ikke til stede. Siden den gang har Israel satt en stopper for å få gjennomført Oslo-avtalen gjennom sin eksplosive bosetting i de okkuperte områdene, noe som strider mot Geneve-konvensjonen. Det var Israel som i helga brøt våpenhvilen etter et israelsk raid mot Bekaandalen, noe som fikk FNs generalsekretær Kofi Annan til å slå fast at det var Israel som hadde brutt freden.

Thor Gunstein Strøm er bare en av mange som prøver å fremstille Israels krig mot sivilbefolkningen i Libanon og Palestina som en forsvarskampanje. Fakta er at Israel driver en brutal krig som kun vil føre til mer hat og vold i en av de mest konfliktfylte områdene i verden.

Ølstafett next

Min tilværelse i bloggeverden begynte så innmari bra, men siden gikk det bare nedover. Må innrømme at det er andre ting en blogging som har stått i hodet på meg den siste uka. Har begynt på Blindern og har vært med på fadderuke. Det innebærer mengder med øl, mange artige mennesker og nye venner, fremmede steder og mye kartlesing og usannsynlig mye morro:)

Har rukket å bli påkjørt av en varebil (kom unna uten synlige skader), vært på desperat jakt etter de som vant musikk-quizen og kalte seg for Gerhardsen (har noen sett dem?! jeg kom for øvrig på en meget stolt 3. plass!), hatt nachspiel på nye hybelen med sprit, saft og kalde grillpølser (var faktisk skikkelig artig) og havna på nachspiel sammen med fremmede mennesker en annen kveld (ikke fullt så gøy...)

Nå har jeg en rolig stund på datarommet på Helga Enghs Hus og gjør et ærlig forsøk på oppdatere dere om livet mitt! Nå hører jeg rykter om ølstafett, så regner med at det blir nok en bra dag for meg i hovedstaden. Øl er omtrent alt jeg trenger for å komme i skikkelig godt humør:)

12. august 2006

Da måtte jeg krype til korset og lage min egen blogg. Her skal jeg da forsøke å skrive samfunnskritiske og politiske korrekte innlegg som vekker debatt og engasjement. Det var en akkurat passe ambisiøs målsetning, som jeg overhode ikke kommer til å etterleve... Men det jeg kan love er et sleivspark eller to til politikere eller andre som jeg mener fortjener det.

Og Odd Roger Enoksen er førstemann ut, nettopp fordi han fortjener det!
Enoksen er tydeligvis en mann som er ute etter bråk, og denne gangen er det miljøbevegelsen han inviterer til kamp. Og hvis det er kamp han vil ha, så er det jommen med kamp han skal få! Enoksen har nemlig åpnet for gasskraftverk på Skogn uten CO2-håndtering. Og hvis det er sånn at Enoksen er så glemsk eller er så stressa at han helt har glemt Soria Moria-erklæringa, så er det på høy tid at han tar seg en lesepause i regjeringskvartalene. I regjeringserklæringen står det nemlig svart på hvitt: "Dersom det blir aktuelt å ta i bruk de gitte konsesjonene for gasskraftverk på Skogn og Kollsnes vil Regjeringen også bidra til CO2-fjerning ved disse." Dette er ikke noe annet en gedigent løftebrudd og et skittent miljøsvik.

Hvis regjeringa først skulle begynne med løftebrudd, så burde de brutt det dumme skatteløftet fra valgkampen. Snakke om å skyte seg selv i foten og legge ut på en laaang fjelltur etterpå. Fjellturen er i dette tilfellet fire år i regjeringsposisjon med skyhøyre forventninger fra velgerne om bedre velferd og satsning på fellesskapet uten mulighet til å sette opp skattene.

Norges ti rikeste menn (jepp, de rikeste er menn) hadde i 2005 en formue på tilsammen 123,7 milliarder norske kroner. Ikke kom å fortell meg at disse ikke kan bidra litt mer til fellesskapet! Så dagens oppfordring til regjeringen er å drite i både skatteløfte og konvensjonelle gasskraftverk.

Dette ble en herlig blanding av miljøsvik og skattefrustrasjon, men slik er nå hverdagen til oss AUF'ere...